ManU Kalah 6-1 : Kena Gelak Ke?

Yup, ManU kalah teruk semalam dengan Man City. 6-1 dalam satu perlawanan cukup untuk membuatkan sawan dikalangan penonton yang tengok perlawanan ini semalam. Bagaimana agaknya muka Perdana Menteri Datuk Sri Najib Tun Razak semalam ketika pasukan pilihannya dibaham tanpa kasihan? Twit simpati memenuhi akaun twitter beliau tapi aku tak menambah garam pada luka. Hanya senyum dari kejauhan sahaja.

Mario Balotelli dan Edin Dzeko menyumbang 2 gol manakala Sergio Aguero dan David Silva masing-masing satu gol melengkapkan penguasaan Man City malam tadi. Gol Setan Merah dijaringkan oleh Darren Fletcher pada minit ke 81.

Di kala FB dan Twitter dipenuhi gelak tawa dan sindiran panas pada pasukan pilihan ramai ini, ramai mengambil tindakan bersabar dan beristiqamah. Ceh, adatlah bila kalah, kenalah terima dengan hati yang terbuka. Tapi pada aku ini perlawanan sekufu…Macam perlawanan adik-beradik dan kalau kalah pun, itu bukan isu besar. Gelakkan benda yang tak membawa untung lebih kurang membuang masa aje 🙂

Well YNWA….. 🙂

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Replies to “ManU Kalah 6-1 : Kena Gelak Ke?”

  1. I Am Going To have to come back again when my course load lets up – however I am getting your Feed so i could go through your blog offline. Thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *