Kumpulan Fokus Kajian UKM

Semalam, aku diminta hadir ke Hotel Residence, UNITEN untuk menjadi salah seorang dari peserta kumpula fokus untuk kajian bertajuk Filem Cereka Tempatan : Kualiti, Kreativiti dan Potensi. Apapun aku berterima kasih kepada Prof. Dr. Faridah yang mana merupakan pensyarah aku semester lepas  kerana melibatkan aku dalam kajian beliau ini.

Setiap satu kumpulan fokus mempunyai 5 peserta yang masa setiap jawapan akan dirakam dan setiap peserta akan memberikan jawapans secara verbal dan spontan. Aku ditempatkan satu kumpulan dengan Fadil, Farah, Fariq dan Zhafrie. Soalan banyak berkisar pada industri filem tempatan dan pendapat kami tentang potensi filem untuk dihantar ke festival filem antarabangsa. Di sini aku menyaksikan sentimen yang kuat terhadap filem Hantu Bonceng dan juga MIG.

Ia adalah satu sessi yang tidak terasa cepatnya masa berlalu. Penuh dengan cadangan dan sudut ilmiah serta gelak tawa yang lebih dasyat dari lawak Hantu Bonceng.

Hmm..rezeki anak, dapat juga saguhati walau itu bukanlah niat utama kami. Aku harap akan datang aku berpeluang menyertai kajian sebegini lagi.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *