Buah Dabai..

Gambar carian google..

Sabtu minggu lepas adalah pertama kali aku mencuba buah dabai. Kisahnya begini : Fariq pergi Sarawak – Kimi pesan buah dabai – Fariq bawa balik – Kimi pesan pada rakan kelas bawa 3 in 1 sebab dia bawa cerek – Kelas Sabtu – Kimi rebus buah dabai dan bawa cicah kicap masin – kami makan dengan perasaan pelik dan aneh (untuk yang pertama kali cuba). Begitulah flashback saya yang malas nak mengarang ini.

Masa pertama kali cuba aku makan dalam 2 biji. Rasanya lemak-lemak dan sedap bila dicicah dengan kicap masin. Tambahan pula hari itu Kak Shima sudah tapaukan nasi lemak sebungkus, Kak Ros membawa satu potong Pavlova khas untuk aku sahaja dan sebekas besar puding raja. Aku agak sendat di situ. Bila dah balik rumah barulah rasa macam kecurnya nak makan buah dabai lagi.

Jadi semalam masa kelas deyta, aku sempat tanyakan pada Kimi mana tahu ada rezeki nak makan buah dabai lagi dalam kelas. Kimi setuju membawa beberapa biji untuk dimakan dalam kelas bersama rakan-rakan lain. Untuk cover pelahap, aku bawa 3 bungkus roti john hehehe.

Terima kasih kepada rakan-rakan kelas yang sporting. Alangkan ulat mulung kita semua cuba, inikan pula buah-buahan 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *