Tuan Tabib Masak Spageti!

Pagi tadiĀ Eskandar DzulkarnainĀ video call dengan aku. Merayu-rayu dia “mama nak cake…nak spaghetti, nak cake, nak spaghetti…
Nak mamaaaaaa…..”
Pastu dia toyak…

Pastu Hadi pulak pandang aku. Haih…kitorang helpless giler. Aku memang dah barai la dengar anak meratap-ratap macam tu.

Then Hadi text tanya macam mana nak masak spaghetti. Aku ajarlah seringkas mungkin. Amik kau…2 pinggan Eskandar makan. Cake aje aku tak dapat bantu sebab aku jenis masak lauk-lauk aje. Kuih dan kek ni beli ajelah senang. Nak buat tu renyah…

Ikut akal tak sihat aku memang nak menderu aje balik Melaka sebab pagi tadi banyak insiden jadi. Si Judin patahkan jarum insulin bapa mentua aku, pastu rendam vacuum cleaner dalam kolam. Kesian Hadi lalu sorang2…tapi itulah rumahtangga. Masing-masing kena main peranan.

Apapun i’m proud of you my tuan tabib…sekali-sekala dia masuk dapur memang dahsyat penangannya. Asalkan yu tak masak sayur campur hirisan hotdog, i is okay šŸ™‚
#hadicancook
#myfamilia
#myADHDson
#forevermeansforever
#haditakdefacebook
#memoriseramhotdogterapung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *