The Flash Season 2 – Episod 1- The Man Who Saved Central City

The Flash -- Image Number: FLA02_FIRST_LOOK.jpg -- Pictured: Grant Gustin as Barry Allen/The Flash -- Photo: -- Jordon Nuttall/The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.
The Flash — Image Number: FLA02_FIRST_LOOK.jpg — Pictured: Grant Gustin as Barry Allen/The Flash — Photo: — Jordon Nuttall/The CW — © 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Sebelum menulis sambil nak ingat balik apa jadi musim lepas, aku terpanggil membaca The Flash – Season 1. Oh, ok..adalah refresh sikit memori tentang apa yang berlaku musim lepas. Memanglah sebelum episod 1 mula dia ada tunjuk ‘previously on The Flash’ tapi kejap sangat..

  • Cerita bermula dengan Flash berjaya menyelamatkan Central City daripada ancaman Snart aka Captain Cold (alahai berapa second aje dia muncul) dengan bantuan Firestorm. Mereka mentahniahbadakkan sesama sendiri dan semuanya indah seperti merekalah penyelamat dunia. Spoiler alert – itu hanyalah khayalan Barry. Kena tengok juga Musim 1 episod finale. Masa Firestorm membantu The Flash ketika serangan Singularity, Ronnie tak balik bumi. Dalam hati aku kuat rasa dia tak mati sebenarnya..mesti stuck dekat quantum mana-mana. Scene ini tak ubah seperti scene dalam The Big Bang Theory bila Sheldon tiba-tiba cium Penny. Itukan mimpi si Leonard.
  • Barry akhirnya terima hakikat dia perlukan bantuan rakan-rakannya untuk menyelamatkan Central City. Episod 1 lebih pada ‘warm-up’ watak Barry pasca serangan Singularity.
  • Dr. Harrison Wells membuat pengakuan video dia sebenarnya membunuh ibu Barry Allen. Justeru bapa Barry yang dituduh akhirnya dibebaskan daripada penjara. In a way aku respect juga penceritaan sebegitu sebab akhir-akhir ini aku nampak trend penceritaan dalam drama luar negara yang watak jahat sebenarnya ada satu sisi baik yang akan dikeluarkan juga.
  • Sebelum berakhir, Jay Garrick muncul. Dia adalah The Flash dizamannya.the_flash_2

Itulahnya…letih ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Replies to “The Flash Season 2 – Episod 1- The Man Who Saved Central City”

  1. Jika ada lihat sitcom “Big Bang Theory”, blh anda tahu bahawa The Flash itu adalah antara idol utama yang digemari oleh Sheldon. I pun suka sangat lihat wayang ttg The Flash jugak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *