The Voice Season 6

The-Voice-USA-2014-Spoilers-Season-6-Promo

Atas sebab tertentu. aku tak sabar tunggu bulan Mac. Mac pastinya indah dengan program yang aku suka, suasana yang baru dan juga selamat babai kepada Christina Aguilera dan CeeLo Green.

Ohai..aku Team Blake…

“Do you know those fireworks that go off and spell stuff, they said Team Blake”- Blake Shelton.

Joyride bermula dengan Usher dan Christina datang ke set The Voice dan menyaksikan kerusi mereka hilang. Rupanya digunakan oleh Blake dan Adam untuk berjimba di Sochi. Tidak puas hati, Usher dan Shakira menggukan kerusi Blake dan Adam untuk menurut mereka di sana. Maka berjimbaanlah empat jurulatih ini dengan riang.

article-2554846-1B4E8C5700000578-372_634x355

Yup, tak sabar tunggu Mac ūüôā

American Horror Story:Coven Finale

AHS

Semalam baru aku berpeluang menyaksikan American Horror Story: Coven Finale. Hari ini aku membaca review rakan-rakan maya lain. Kebanyakan mengakui itu adalah antara finale terbaik yang mereka lihat. Francais FX tersenyum lebar kerana itu adalah episod akhir yang membawa penonton terbanyak ke laman mereka. Selaras itu mereka akan menyambung AHS untuk musim ke-4 dalam tahun ini juga (ya Hadi, kamu boleh senyum..)

Semacam tidak adil aku memberikan komen yang bertalu-talu dalam keadaan aku tidak melakukannya disetiap permulaan episod. Lantakkan aje.. Aku perlukan bahan untuk menulis and here goes…

STEVIE

1. Cerita dimulakan dengan Stevie Nicks-lipsync yang sangat puaka-lagu Seven Wonders. Aku tak berapa gemar sangat Fleetwood Mac, kecuali lagu Dreams. Itu pun sebab dinyanyikan semula dengan baiknya oleh The Corrs. Serasa seperti berada di era 80-an yang sangat remaja, sangat The Goonies dan Monster Squad sangat pembukaan cerita ini. Ya ada sesuatu yang tak kena dengan penataan lampu dan itu turut dirasakan oleh beberapa blogger lain.  Sejujurnya aku lebih suka kalau salah satu daripada watak-watak yang ada menyanyikan semula mana-mana lagu yang dirasakan sesuai, seperti yang pernah dilakukan pada Musim 2.

2. Bila dikhabarkan episod terakhir ialah Seven Wonders, aku sudah membayangkan dalam kepala Misty Day¬†adalah ‘supreme’ yang dijangkakan. Tapi dia mati dalam ujian¬†Descensum. Agak kesian di situ sebab dia ‘tersangkut’ kerana¬†‘gagal’ ujian membelah katak. Misty Day sayangkan¬†benda bernyawa. So long and good night kau kat situ ya..Tapai kalau dia berjaya macam dah boleh agak pula. Situasi sama apabila Misty Day mati, ramai yang berandaian (aku sebenarnya) yang ‘supreme’ berikutnya ialah Zoey.

the-seven-wonders3

3. Cordelia gagal menghidupkan Misty Day semula. Tapi dia berjaya menghidupkan Zoey. Oklah..ramai sangat yang mati cedera pulak jiwa aku seperti mana yang berlaku dalam Breaking Bad.

4. Aku suka Madison. She’s damn hot.. attitude yang hebat, sedikit cocky, arrogant dan pakej yang lengkap untuk diva wannabe. Agak lucu pada aku bila dalam ujian Descensum Madison bangun dan merungut dia ‘tersangkut’ dalam satu persembahan muzikal The Sound of Music, dan dia bukanlah pelakon utama! Satu sindiran khusus sebenarnya untuk NBC atas kegagalan persembahan muzikal The Sound Of Music terbitan mereka. Sorry ya Carrie Underwood.

tumblr_mwg5m7koDs1s6bxzqo1_r1_500

5. Kemunculan semula Fiona Borgia Vanderheuven Goode, ‘supreme’ asal yang disangka mati dibunuh oleh The Axe adalah antara sesuatu yang dalam jangkaan. Twist yang tidak kuat sangat pada dasarnya. Episod terdahulu digambarkan dia dibunuh oleh kekasihnya, The Axe kerana The Axe merasakan dirinya dipermainkan oleh Fiona. Rupanya itu adalah satu trick/distraction/camouflage (apa jugalah yang sesuai) yang diatur oleh Fiona untuk dia mendapatkan jawapan siapakah ‘the next supreme’ yang bakal menggugat dirinya – yang rupa-rupanya adalah anaknya sendiri – (sia-sia saja kau korek biji mata kau Cordelia). Kesudahannya dia mati dipelukan Cordelia dan berada dalam loop hole neraka Papa Legba. Ini juga sudah aku jangkakan berdasarkan dialog awal The Axe yang mengatakan Fiona sering melakukan perkara yang sama tiap-tiap hari. Agak pelik sebab aku difahamkan perjanjian antara Papa Legba dan Fiona tidak diikat, justeru Fiona tidak terhutang apa-apa dengan Papa Legba. Justeru terperangkapnya Fiona dalam neraka itu seolah tidak adil untuk Fiona. Ngeh…

tumblr_mwg5m7koDs1s6bxzqo1_r1_500

6. Myrtle Snow mohon untuk bakar dirinya. Huh, lantakkan…

d9e46c3f8054579aef0edb9081c07c96

Semuanya telah berakhir…nantikan sahaja musim baharu. Aku yakin ia tetap menyengat seperti musim yang sudah-sudah.

Perihal Steve Jobs & Insan Kurniaan Tuhan

Hari ini pengasas Apple, Steve Jobs letak jawatan sebagai Ketua Eksekutif (CEO) dipercayai ada kaitan dengan masalah kesihatan. Dia akan digantikan dengan Tim Cook. Berikutan itu, saham Apple dilaporkan susut 5.3%. Detik epik seorang Steve Jobs adalah ketika beliau memperkenalkan iPhone dengan cara penyampaian yang bersahaja, dan baju ‘turtle-neck” yang sempoi. 30 Rock menerusi watak Liz Lemon (Tina Fey) turut membahankan detik itu dalam salah satu babak dalam drama popular terbitan NBC.

Detik epik..
Liz Lemon membahan Steve Jobs

Steve Jobs ialah insan kurniaan tuhan pada Apple. Kalau tiada dia, maka Apple diramalkan akan lumpuh untuk satu tempoh yang panjang – sampailah ada pengganti yang sehebat dia. Selama 35 tahun Apple mengubah teknologi dunia rupa-rupanya berpaksikan pada kehebatan dan tempurung kepala seorang Steve Jobs..

Hebat….!

******

Aku menelefon satu kementerian/jabatan/agensi/syarikat dll yang berkaitan untuk menyelesaikan satu masalah yang mengganggu kehidupan berkat sihat aku. Tak kisahlah masalah kerja atau peribadi, nombor itu aku dail dengan harapan menggunung masalah dapat diselesaikan dengan satu panggilan. Lepas satu perbualan yang hangat,aku ringkaskan menjadi begini:-

Anda: Ok, jadi macam mana saya nak selesaikan masalah ini?

Mangkuk Yang Jawab Panggilan : Encik kena telefon balik sebab pegawai yang berkenaan tiada dipejabat.

Anda: Selain dia takkan takde siapa-siapa lain yang boleh bantu saya selesaikan masalah ini?

Mangkuk Yang Jawab Panggilan : Maaf encik. Dia seorang saja yang tahu dan boleh bantu encik.

Anda : Jadi kalau dia mati, saya kena pergi kubur dia ke?

Mangkuk Yang Jawab Panggilan : Errrr…anu…anu….anu….

************************

Hebat! Hanya ada satu manusia yang boleh membantu kita menyelesaikan masalah rupanya. Maknanya, insan kurniaan tuhan tidak terhad pada Steve Jobs, penceroboh stor kunyit dan Ibrahim Ali.

Josh Groban & The Office

Ed Helm dan Josh Groban

Josh Groban dikhabarkan akan berlakon dalam drama The Office untuk musim ke-9, drama bersiri paling lama terbitan NBC. Dia akan memegang watak sebagai adik kepada Andy Bernard, lakonan Ed Helm.

10 tahun lalu, Josh Groban pernah muncul dalam drama Ally McBeal dan pernah juga menjadi bintang jemputan dalam Glee. Baru-baru ini dia sempat berlakon dalam filem Crazy, Stupid, Love bersama Steve Carrel yang merupakan pelakon utama The Office. Nampak gayanya mamat bekas ahli kelab Mickey Mouse nie lebih cenderung berlakon dari menyanyi.

Aku kena update balik koleksi drama The Office. Musim terakhir yang aku ada ialah Season 6. Drama ini seronok dilayan masa otak tengah kusut. Sekarang otak aku tak kusut, jadi lama lagilah aku DVD ini akan menunggu di rak yang berdebu.

Lepas nie aku kena selongkar CD Josh Groban yang lama…ephipany sangat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...