Pitch Perfect 2

Pitch-Perfect-2--Super-Bowl

Akhirnya sebelum filem Pitch Perfect 2 ini habis tayangan di pawagam sempat juga aku menyaksikannya malam Rabu lepas.  Aku tengok yang pertama, memang best dan untuk itu aku agak risau juga kalau tak sempat tengok yang kedua. Walaupun adakalanya aku melanggar undang-undang hak cipta antarabangsa dengan memuat turun pelbagai drama/filem dari ‘file sharing site’, nak menunggu filem ini macam lama pulak.

  • First of all, memang best giler. Kak Benny kasik 10 bintang!
  • Cerita ini memang sesuai untuk menghilangkan tension. Boleh dikatakan perjalanan cerita yang cepat dengan lagu-lagu cover menarik yang ada membuatkan aku menyanyi jugak dalam pawagam tu, cuma tak kuat sangatlah.
  • Aku berterima kasih kepada filem ini kerana tidak merosakkan mana-mana lagu. Sampai sekarang aku tak boleh dengar lagu The Sign – Ace of Base sebab masa filem pertama terrrrlalu kerap lagu itu dinyanyikan.
  • Fat Amy

fat amy

Tak sampai 5 minit pertama aku dah terbahak-bahak. Satu, sebab Fat Amy feeling-feeling Miley Cyrus dengan bola besar gedabak, sementelah memang dia debab pun.

Kemudian gelak tu jadi viral bila seluar dia terkoyak dalam persembahan yang dihadiri Presiden Amerima, Obama.

Masih lagi dia, masa masuk perangkap beruang tu memang lawak.

Masa dia feeling-feeling nyanyi lagu We Belong tu pun sengal giler. Btw dia dengan Bumper tu oklah, penyedap cerita. Bumper pun dah less annoying dalam filem ini.

  • Watak Baharu – Emily dan Flo

Emily – Ok la..pada aku biasa-biasa aje.

tumblr_nm45vvrXz11svl2rco1_400

Flo –  Ok dia memang kelakar giler babi. Asal buka mulut aje mesti benda pelik-pelik keluar especially pasal pengalaman dia sebagai pendatang.

1-flo_aw_28948-pitch-perfect-2.jpg__650x935_q70

  • Das Sound Machine – giler gempak! Ramai yang berpendapat mereka sepatutnya menang pertandingan tu instead of Barden Bellas. Yup, aku turut bersetuju.

Flula-Borg

  • Flashlight

Jujur mengaku, memang aku suka sangat scene Barden Bellas baharu dan lama bergabung di atas pentas menyanyikan lagu Flashlight. Rasa terharu itu sangat kuat, macam basah-basah jugak pipi masa tu. Scene itu kuat, susah nak terangkan tapi cukuplah aku katakan kalau aku juri pun markah mereka besar sebab itu.

  • Green Bay Packers

635521307970271285-5706-TP1-00045-copy

Setiap kali diorang menyanyi aku gelak. Badan langsung tak tally dengan suara!

  • The Voice!

Scene ini memang jilake. Bumper pergi Blind Audition The Voice. Blake Shelton, boifren ai, orang pertama yang tekan butang. Yang haramnya, dia dah tengok Bumper dia tekan lagi sekali pulak sebab tak nak.

Aku dengki dowh!
Aku dengki dowh!

 

Siapa yang belum tengok, pergi tengok segera. Kalau tak tengok yang pertama, takde hal. Tak mencacatkan pemahaman pun sebab cerita ini straight to the point.

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...