Sirap Berpeluh

Sirap Berpeluh Memang Nyaman..

Setiap kali buat siaran luar sama ada lintas langsung berita,liputan bencana atau pilihanraya cuaca mega panas memang buat tekak aku cepat amat dahaga. Seboleh-boleh aku akan minum air mineral untuk elakkan hidrasi. Tapi tak boleh tidak aku akan tweet pasal sirap orang kawen atau ‘sirap berpeluh’.

Sirap berpeluh memang menyegarkan dalam cuaca yang dinyatakan di atas. Sirap ini boleh membuat aku bersabar dan hilang sabar pada masa yang sama.

Pernyataan aku mudah saja. Sirap nampak murah dan kelas biasa, tak setanding kopi mahal KLCC. Tapi sirap ini juga membantu majlis kahwin menghilangkan dahaga tetamunya. Jadi jangan pandang rendah kuasa segelas sirap. Seperti pegawai penerbitan bertaraf khidmat sokongan dan teknikal, jangan pandang sebelah mata kerja mereka sebab dalam penerbitan asasnya ialah kerjasama.

Jangan ambil kredit penat lelah mereka..jangan rasa pangkat tu tinggi beri arahan macam ini syarikat mak ayah kita yang tubuhkan. Tak turun gaji dan rendah jati diri kalau berbual hatta meminta pendapat mereka.Percayalah kalau rasa hormat dan disenangi itu ada misi mustahil pun boleh terlaksana. Ini nasihat untuk diri aku sendiri..

Kerana itu sirap beri nilai sentimental pada aku setiap kali buat siaran luar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *