Selamat Hari Pekerja!

1 Mei 2020….Selamat Hari Pekerja buat semua yang berada di sektor awam, swasta mahupun berkerja sendiri.
“Still having an income during this crisis is a huge blessing”.

Kerjalah sebaik mungkin dan sumbanglah tenaga pada negara walaupun kecil, tak terlihat dan tak terzahir. Kita tahu apa yang kita buat. Tuhan pun tahu. Orang tak tahu tak mengapa…mereka boleh assume.

Dan mereka assume kita PnP masuk servis dengan permulaan gaji 12k. Aku tak marah. Aku cuma nak tanya kerajaan mana tawar gaji macam tu sebab aku kecik hati tak tahu ada skim permulaan dengan gaji taraf itu.

Hari ini, walaupun selayaknya bercuti, masih ramai di pejabat menyiapkan segala mala kerja yang ada. Kerja jalan seperti biasa. Hari ini aku tak bawak kek cheese leleh sebab takde stok. Tapi aku sempat beli durian crepe kat Kak Nora. So siapa nak join berbuka boleh datang tingkat 1 dan berbuka dalam keadaan masih mengamalkan penjarakan sosial.

So siapa kerja boleh kejar Kak Nora petang ni. Itu macik sejenis penyelamat juga…
#apabilakakbennymenulis
#apabilakakbennycalitkuku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *