Cuti – Cameron Highlands

P/S: ENTRY INI PATUT AKU POST SEMALAM..TAPI PUAKA BLOGGER NIE TAK BOLE LOAD GAMBAR PLAK..

Untungnya tak payah kerja Sabtu-Ahad. Boleh digunakan untuk mengeratkan hubungan dengan famili dan kawan-kawan.

Cadangnya aku mahu ke Negeri Sembilan, melawat kembar di sana sementelah kakak dan adik-adik semuanya ada di rumah adik lelaki aku. Tapi kerana Aisya dan Meera datang rumah malam Jumaat lalu lepas aku siaran, jadi kami merencana agenda lain. Nak ke Genting Highlands macam malas. Jadi adik berdua mencucuk kami untuk ke Cameron – membeli bekalan teh yang habis katanya.
Ok la…aku dan Hadi setuju. Kakak pun terexcited sama dan akhirnya kami ke sana dengan harapan adanya hotel yang tersisa. Dengan rate yang agak reasonable, kami bermalam semalam di sana.

Mencekik KFC..
Aisya, Hadi dan Aku berposing..
Ameera pun nak jugak pas tgk kami berposing

Ada peristiwa ‘ngeri dan menakutkan’ terjadi sampai kami yang dewasa ini terpaksa ke balai polis. Mujur semuanya selesai. Tapi dalam hati aku nie agak sedih dan kecewa jugak la..
Agenda mencari kura-kura tak berapa meriah sebab anak-anak saudara semuanya buas-buas belaka. Tapi apa yang penting, kami habiskan masa bersama-sama – walaupun!
Next time aku harap mama dan famili Ali ada..lagi meriah dan bermakna.
Feeling-feeling kenangan manis kau dan aku..
Aisya, kakak dan Danish..Turut kelihatan, encik Ultraman. Akhirnya Ultraman tu terlepas ke planet lain..
p/s: Mama selamat sampai dari Bandung..harapnya ada kura-kura untuk aku..

Malam Ini Kena Bersiaran….

Berapa hari lepas aku bagitau aku dah tak payah buat ISU. Aku kena concentrate buat dokumentari khabarnya. Arahan datang direct dari bos dan aku terima tanpa banyak songeh.

Jadinya aku menyibukkan diri dengan persiapan penggambaran doku itu sementelah tarikh siaran tak berapa lama aje lagi. Sesungguhnya penerbit-penerbit yang hebat datangnya dari tempat kerja aku yang tak kisahlah dateline apapun kerja kena settle jugaks.

Aku sangat bertuah mendapat kerjasama Agensi Antidadah Kebangsaan dengan kerjasama superb dari tenaga kerjanya. Dalam masa 2 hari telah diselaraskan semua keperluan shooting, lokasi dan apa-apa yang perlu.

Dalam masa yang sama aku kena memberanakkan doku Raya Saudara Baru yang diminta semalam dan lain-lain doku yang tunggu masa aje aku nak pangkah menjadikannya selesai..

Tadi pulak diberitahu kena buat doku SATU MALAYSIA!

Ooops! ISU malam ini aku kena buat lagi..

p/s : ketawa adalah ubat yang terbaik. Dr. House pulak kata Vicodine adalah ubat paling berkesan. Kenalah sehat selalu, kang dikata asyik sakit tak produktif pulak..

Memerang memerang sedia!

Lagi Iklan Sengal : Omputih Pun Tak Betul Juga

Orang putih memang hebat buat lawak jenaka..Tapi kalau lawak itu bukan ditujukan pada mereka..

Tapi kalau oranglain buat lawak pada mereka, bila diorang tak suka diorang kata rude, racist, immoral dan lain-lain.

Punyalah bangang….tisu jamban terpakai dan batu nesan pun nak jual.

www.apabilabainikhairimenulis.blogspot.com