Ohai, Koh Samui! – Edisi Berjimba dan Makan

Dari puncak viewpoint..

 

Kalau dah berjimba-jimbaan di pulau, tak lengkap jika tidak melihat kawasan dari viewpoint. Mujur kenderaan kami berkuasa tinggi, kalau tak soheh semput. Mencanak nak sampai puncak. Kalau naik motorsikal pun letih tangan memulas. Pemandangan di sini sangat cantik. Di atas ini juga banyak patung-patung yang aku tak sempat baca apa keterangannya. Aku hanya ambil gambar dan bertenang sahaja di sini.

 

Memandangkan dari pagi belum sarapan yang mulia, kami kemudiannya mencari kedai makan halal. Di sini sangat mudah sebab rata-rata penduduk di kawasan Lamai berbangsa Melayu dan beragama Islam. Makanan wajib aku di sini ialah padrik sotong. Sedap ya amat!

Ohai, nasi padprik!

 

Ikan bakar...kau boleh?

 

Sekali lagi kami meronda di Chaweng. Aku perlu menukar dollar baki di Laos dahulu kepada bhat. Di sini kami mencari satu restoran halal yang menjual burger ala-ala burger bakar. Fareast Restoran nama kedai tu. Aku makan pancake pisang dan burger itu ditapau untuk di makan dalam bilik. Ia sangat sedap walaupun dimakan ketika sejuk 🙂

Banana pancake yummeh!
Cheese sandwich yang marbeles!

 

Petang itu aku tertidur dan sedar-sedar partner aku dah hilang.

“You tidur macam dolphin keletihan” kata beliau dan aku enggan mengulas lanjut.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: akusangpenerbit

I'm a TV producer and full-time dreamer..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *