Miri..Aku Kembali

Sedikit teruja dengan trip aku ke Miri ini. Mungkin kerana nak jumpa my BFF Adaha..Mungkin juga sebab nak berjalan-jalan melepaskan sakit jiwa yang ada di sini. Apapun, tqs kepada Farah kerana menghantar aku ke LCCT subuh-subuh syafie tu..

Masyaallah…LCCT memang macam Puduraya!!! Ramai giler umat kat situ. Mujur destinasi ke Miri masa tu tak ramai yang nak check in. Sempat aku sarapan pagi di ruang menunggu sementara menunggu nak naik kapal terbang cap Airasia, yang mana kali kedua aku menggunakan perkhidmatan ini..

Hmmm…punyalah tak sangka. Aku satu flight dengan Mamat Khalid. Terserempak di pagi yang gelap kini mulai terang tu. Perjalanan 2 jam rasa sangat lama. Aku tak sabar nak sampai Miri plus aku mengantuk sebab semalam tak cukup tidur.

Adaha ambil di airport dengan sahabatnya. Lepas tu membawa aku meronda-ronda Bandaraya Miri yang tak besar mana, tapi bererti pada aku. Pilihanraya DUN dulu aku bertugas di Miri, masa Datuk George Chan bertanding.

Tadi aku di bawa makan Lalapan. Mak ai..sedap giler. Nanti aku akan load gambar-gambar sepanjang berada di Miri. Sekarang pulak, aku sedang membuang masa melayari internet sementara menunggu Adaha dan sahabat beliau cycling kat kampung mana ntah…Jealous nya…aku takde beskal..

***
Malam nie ada besday bash kawan Adaha. Lepas itu khabarnya kami nak ke dangdut atau pub-pub berhampiran. Esok nak pergi Gua Niah..

Wah, meriahlah holiday ini tahun. Tereng teng..teng..teng..teng..tereng teng!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *