Mabuk Bunga Di Floria Putrajaya 2011- Bhgn 2

Melepaskan lelah selepas set-up...

10/7/2011 – Hari kedua di Putrajaya untuk lintas langsung Floria Putrajaya. Mujur hari ini cuaca sangat baik dan lintas langsung dapat dibuat di taman lanskap PPJ. Rezeki juga baik sebab hari kedua ini dapat guna kamera RF. Maklum sahajalah macam-macam acara berlaku minggu lepas dan semua peralatan telah habis keluar. Redha sahaja dengan apa yang ada.

Oleh kerana subuh itu aku terkejar-kejar dan hampir tak boleh bangun, makanya aku terlupa membawa kamera yang semenggah sedikit daripada pixel BB yang manja-manja tu. Tak dapatlah nak beriya-iya ambil gambar. Apapun masih ada 7 hari lagi sebelum pameran berakhir. Kalau aku dan Hadi rajin kami singgahlah ke sana esok.

Hajat hati semalam nak ajak semua krew makan KFC. Barisan yang beratur makin lama makin panjang, perut makin lama makin berkeroncong dan ramai krew telah membawa haluan masing-masing sementara menantikan lintang langsung berita jam 1. Memandangkan barisan dikedai Otai burger tak berapa nak panjang, maka aku hanya sempat order 20 biji burger sahaja. Tak cukup, aku tambah kemudian. Itu sahaja rezeki tengah hari semalam. Walaupun ringkas, tapi cukup untuk menahan lapar sampai petang.

Lepas habis berita dan lepas proses ‘mengemas’ berakhir siapa yang tinggal sempat dijamu dengan muffin panas tajaan Kak Nia dan Akmal. Makan muffin pun rasa macam KFC, makan burger pun rasa KFC. Pendek kata bau KFC menguasai tempat lepak kami petang itu. Nak buat macam mana, mintak RM 5 sorang pun tak mau hulur. Kalau tak boleh jugak pesta ayam 🙂

Hari ini aku teringat-ingat lagi seronoknya kerja dengan team OB 3 dan sekalian yang terlibat. Lepas nie entah merasa tidak memandangkan program-program yang aku buat tahun lepas sudah kena lelong dengan mergastua..Hmm, nasib badan.. 🙁

Ok, enjoice gambar-gambar yang sempat aku ambil semalam…

Errrr...entah?!!
Hiasan Mawar Pada Enggang
Jalur Gemilang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *