Liku Hidup

Mempertahankan sesuatu bukan mudah. Usaha dan tawakalillah. Itu yang aku lalu tadi dan aku rasa sangat lega.

Apapun keputusan, bukan di bawah kawalan aku. Aku tak mahu beratkan fikiran dengan perkara yang aku tak boleh catur.

Seminggu memikir apa yang perlu aku buat, apa yang perlu aku cakap. Kalau orang dah set minda tak mahu dengar, macam mana nak bagi mereka dengar apatah lagi terima penjelasan? Banyak matematik yang aku telaah dan syukur yang sesungguhnya. Setidak-tidaknya aku diberi peluang untuk bercakap. Dan Benny kalau bercakap, memang korang akan dengar ayat-ayat cinta level tertinggi untuk pastikan kau dengar jugak point hakak tu ? Tiada edisi memandang kuku, merenung jauh atau ignoring. Yup, kejayaan Winter Olimpik dirasakan.

Yang penting, selfless act – bukan untuk aku. Perasaannya…lega yang teramat. Semoga laluan kehidupan semua manusia khususnya yang aku pertahankan direstui yang esa dan dipanjangkan lorong rezeki masing-masing.

Sekarang aku perlukan makanan, dan makanan itu kena sedap dan jizzing ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *