Kursus QA – Hari Pertama Sessi Pecah Ais Batu..

image

Tadi bermula Kursus QA. Kursus ini wajib untuk semua calon sementara Hadiah Latihan Persekutuan (HLP). Selama 6 minggu,semua peserta yang terpilih kena lulus ujian yang ditetapkan sebelum tawaran tetap dikeluarkan oleh Jab. Perkhidmatan Awam (JPA). Sepatutnya aku kena pergi QA 1,bulan November lepas. Memandangkan aku sudah mula kelas untuk sarjana,aku mohon tukar untuk QA 3.

Tadi pendaftaran dan pembahagian kumpulan. Aku masuk kumpulan 9 yang mana latar belakang ahli kumpulan hebat-hebat semuanya. Aku terasa macam ameba di situ. Oh,Razif,kawan zaman sekolah menengah pun kursus bersama aku. Setidaknya ada wajah yang dikenali sebelum sessi pecah ais.

Dalam satu sessi pecah ais,kami di minta melukis gambar sendiri dan kemudian peserta yang dapat gambar itu harus mencari empunya asal potret mistik. Aduh,lemah kejap. Bab melukis nie memang kategori gagal. Maka terhasillah karya takde prospek seni yang dijumpai oleh sahabat baru aku dari EPU ini..Amacam,sama  gambar di atas dengan aku hahaha..

Aku pula menjumpai Sarah. Aku lupa dari kementerian mana dan pengalaman manis beliau ialah bercuti dua kali di Europe.

image

Hari ini sessi pecah ais batu. Esok aku akan buat public speaking yang pertama sebab tiada siapa sudi buat dulu. Harap-harap semuanya okay. Aku akan bercakap pasal Bou Meng dan Penjara S-21.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *