Kesibukan Itu Pemisah..

6 minggu hampir berlalu…Aku rasa tak sabar menanti akhirnya minggu ini. Bukan kerana rakan-rakan kursus yang indah semuanya. Bukan kerana penceramah yang komited jua adanya. Tapi kerana aku terasa seksa duniawi bangun sebelum cicak berdecit dan berkejaran untuk kelas malam. Ia sangat letih dan meletihkan. Ia membuatkan aku cepat seput dan hujung minggu terasa amat pantas. Yang utama, ia membuat aku rasa dukacita kerana aku memanglah benak matematik dan statistik.

Dugaan pulak datang bertimpa-timpa. Tak habis yang mengikut datang pula balak-balak lain yang menjadikan langit aku runtuh. Letih amat…rasa nak lepak tepi pantai, makan sata atau berjalan sampai aku rasa macam badak semput Jumanji. Walaupun badan sakit tapi mata dan jiwa rasa tenang menikmati keindahan alam.

Hadi pula maha sibuk bulan ini. Jangan kata nak ajak beli barang dapur, nak ajak beli nasi lemak pagi Ahad pun payah. Kerja seolah 7 hari seminggu dan aku terkontang-kanting macam amah – bezanya setiap kerja aku tak tuntut RM 700. Err,alang-alang ditopik ini, dengan segan-segan siamang aku mohon pertimbangkan permintaan menaikkan nafkah ya sementelah pelaksanaan gaji baru bermula bulan depan 🙂

Aku rindu nak habiskan hujung minggu bersama – dalam ertikata tiada panggilan telefon banjir, langit retak, orang nak berhimpun dan bala-bala duniawi yang lain. Tapi itu hanyalah angan-angan palsu penjawat awam 🙁

Cuti semester yang mendatang insyaallah kami akan ke Kuching. Walaupun tak lama, aku harap ia dapat memberi keselesaan sementara kepada kami berdua. Apa yang penting, mee kolok akan aku baham sepuas-puasnya dan Gunung Santubung tu kalau ada kederat kita panjat ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *