James Bond 007 : Skyfall

image

Semalam aku berpeluang tengok Skyfall. Dari PJ Oldtown jam 6.00 petang, trafik yang teruk ditambah hujan tak berhenti namun kami sempat sampai di Sunway Piramid. Mujur tiket sudah ditempah secara dalam talian kerana barisan yang beratur sempat tanak nasi layaknya. Wayang dijadualkan jam 6.45 petang.

Sebelum aku mematikan minat orang ramai atau mendatangkan amarah kepada yang kipas mati Bond, aku mahu menulis beberapa pendapat peribadi aku tentang Bond. Relevan tak relevan bukan masalah sebab aku tiada bahagian dalam saham Bond ini.

1. Poster
Billboard sebesar alam Bond yang sepatutnya gagah perkasa berdiri seperti wira yang mempunyai masalah angin pasang. Macam sakit lutut pun ada.Tidak segak, tegap dan meyakinkan. Poster pose baring itu pula biasa-biasa sahaja.

image

2. Lagu tema Bond
Setakat ini aku paling suka You Know My Name oleh Chris Cornell. Lebih mantap dan yakin diri. Skyfall Adele bukanlah tak sedap. Ok juga. Cuma bukan pilihan.

3. Bond Sebenar..
Hahahaha..aku tiada masalah dengan pelakon lelaki. Sean Connery ok, Pierce Brosnan super ok dan Daniel Craig juga terbaik. Rod Steele 0014 pun ok hahahahaha!

Ok..berbalik pasal filem Skyfall. Aku sifatkan ia sekadar biasa-biasa sahaja. Aksi ada, tapi tidak mendebarkan seperti Dark Night. Ia sekadar tengok sekali, lepas tu tak tengok lagi pun tak apa. Ada unsur-unsur humor yang bijak. Oh, itu aku suka. Cuma bila ada elemen gay sendu tu aku geli. Geli sebab pelakunya tak gagah…

Bond ini adalah prequel. Sebab itu watak Moneypenny dan M. Itupun kalau tak silap pemahaman aku yang sibuk curi-curi makan Kebab King dalam balang bertih jagung..

Nak tengok, tengoklah…tak tengok pun tak rugi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: akusangpenerbit

I'm a TV producer and full-time dreamer..

2 thoughts on “James Bond 007 : Skyfall”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *