Gotham S2 EO5 : Scarification

gotham

Setakat ini, episod 5 adalah episod yang terbaik. Memang puas hati aku menontonnya semalam. Seperti yang sempat aku baca dalam komen-komen penonton lain ‘hefty revelations about Theo Galavan’.

  • Kita tahu, kalau jahat itu mesti ada sebab-musabab disebalik kejahatan yang ditunjukkan. Dalam episod ini baharulah dikisahkan salasilah Theo Galavan. Rupanya nama baharu untuk keluarga Duma ialah Galavan. Keluarga Duma dan Keluarga Waynes yang mempunyai sejarah silam yang menyebabkan mengapa Bruce Wayne dan aset-asetnya menjadi sasaran.
  • Ibu Penguin telah diculik oleh Theo Galavan dan itu memaksa dia untuk melakukan beberapa perkara seperti yang dikehendaki Theo supaya ibunya dibebaskan. Tapi apabila dia mengetahui kisah silam Keluarga Duma, dia menggunakan Butch untuk mencapai hasrat itu. Oh, apa yang dia buat memang tidak dijangkakan. Kesian Butch.. Aku harap sangat plot ini berubah bila Fish kembali dan membalas apa yg Penguin buat pada Butch.
  • Perkembangan watak lain biasa-biasa sahaja. Aku lebih tertarik dengan pengkisahan keluarga Duma vs Wayne ini melalui penceritaan makcik penjual barang-barang purba tu.

Tak sabar tunggu episod 6.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *