Gotham S2 01 – Damned If You Do!

gotham-season-2

Aku tak pasti berapa ramai dalam kalangan pembaca catatan aku yang mengikuti drama bersiri Gotham.  Gotham baharu masuk Musim 2. Sempat lagi kalau rasa-rasa nak terjebak. Tapi aku warning awal-awal. Ceritanya sangat best dan mengikat. Maka bertabahlah…

  • Detective Jim Gordon diturunkan kuasa menjadi polis trafik. Commissioner Loeb masih tak puas hati dengan Jim. Disebabkan satu insiden, dia berjaya juga memberhentikan Jim walaupun bos Jim tidak berpuashati dengan keputusan Commissioner Loeb.
  • Edward Nygma tak habis-habis konflik dalaman. Lantakkan aje sebab watak dia akan mula berkembang musim baharu ini.
  • Barbara – hoy, pergi matilah! Semak aku dengan dia ni.
  • Prison break versi Arkham Asylum ni dah jadi macam Sucide Squad dalam Arrow pulak. Still Barbara ada dalam ni. Semak,dowh!
  • Penguin – Waaah, naik pangkat. Jadi bos besar walaupun belum dapat sokongan abang-abang kawasan yang lain.
  • Bruce Wayne – cubaan buka pintu rahsia di dalam rumah agam gagal. Alfred pun sengal juga bila dia bagi bayangan seolah-olah itu sex dungeon bapa Bruce. Akhirnya pintu itu diletupkan dengan bom buatan sendiri. Bruce terjumpa satu nota di atas papan kekunci dan membaca isi kandungannya. Rupa-rupanya nombor pin untuk akses masuk ialah namanya sendiri BRUCE. #jilake
  • Ini paling best. Jim jumpa Penguin untuk minta  bantuan supaya dia dapat balik jadi detektif. Penguin bawa Zsasz untuk ‘heart to heart talk’ dengan Commissioner Loeb. Commissioner Loeb akhirnya bersara dan digantikan dengan Commissioner Essen, bos Jim. Oh, sweet 🙂 Don’t mess with Victor Zsasz.

gotham-107-gcpdbullpen-9725-109847

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *