Empire S2E11 : Death Will Have His Day

empire-season-2-episode-11-death-will-have-his-day

Selepas 3 bulan tidak bersiaran, Empire kembali dengan sambungan episod 11, Death Will Have His Day. Aku memang menantikan episod ini selepas Et Tu, Brute yang bersiaran Disember 2015 yang lalu.

Wow…! Itulah reaksi selepas aku menghadam episod ini. Walaupun masa download belum ada subtitle, tetapi sebab dah tak sabar sangat aku tengok jugak dengan volume yang agak kuat. Maklumlah bahasa inggeris ni kategori benak sikit.

  • Cookie & Lucious Lyon – Sejarah memang membuktikan walau apa pun berlaku, Cookie akan sentiasa berada bersama-sama Luscious. Aku memang adore relationship diorang. Kalau gaduh tu macam dah takde masa depan, tapi kalau baik, sweet la sangat.
  • Cookie & Hakeem – Scene yang paling aku suka ialah masa Hakeem kena bantai dengan penyapu. Itu memang lawak. Ini kali kedua Hakeem kena pukul macam tu.
  • Cookie & Andre – Scene Cookie bagitahu Andre, anak dalam kandungan Rhonda tidak dapat diselamatkan adalah babak yang sangat menyentuh hati aku dalam episod ini. Mungkin sebab sehari dua ini, entah kenapa aku sering teringatkan memori mengandungkan arwah Cahaya Balqis. Juga ketika Andre menangis sambil peluk bantal bayi juga sangat dekat dengan aku. Pendek kata, part hilang baby ni memang bergenang juga kelopak mata. Apabila Cookie beritahu Andre dan Jamal dia pernah keguguran baby girl, pun akak syahdu juga. Alahai akak tak kuwwad 🙁

So, berserilah April ini dengan kemunculan Terrence Howard dikaca TV 🙂

maxresdefault

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: akusangpenerbit

I'm a TV producer and full-time dreamer..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *