Tuan Tabib Masak Ayam Panggang dan Biskut Raya!

Orang kalau dah start henjen buat kuih, memang susah nak tarik hand brake. So aku sajalah tanya tuan tabib kot-kot ada buat kuih ke hari ini.

Ha, mendapat…”I buat biskut nestum”. Entah macam mana rupa parasnya tak pernah aku tahu. Aku mintaklah gambar…
Me: Tak jatuh ke nestum atas tu?
Him: Tak…i sapu telur…

Kak Benny kau sapu ayor mata ajelah. Bukan sebab bisekut tu. Tapi gambar yang menyusul menjelang petang.
“B…I buat ayam panggang maduuuu….” text beliau dengan penuh mesreee.

Dah la dia maklum aku ni sejenis bini yang suka makan ayam macam tu. Merenung skrin ajelah hari ini.

Tak sabar nak balik. Tahulah aku nak bikin sos super lazat untuk dimakan dengan ayam panggang yang tak ubah macam ayam golek Jebat yang sedap giler kat Paya Luboh.

Sabar ya, seminggu aje lagi. Habis semua kerja menjelang Syawal nanti I akan balik. Please buatkan I kek vanilla. Kita belum sambut lagi ulang tahun hubungan kita yang ke-20 tahun ini.
P/s: Surat makluman dah terima, takde rezeki. Insya Allah ada rezeki lain menyusul. Tenang-tenang aje…

#hadicancook
#haditakdefb
#abbyhadi
#forevermeansforever

Tuan Tabib Buat Butter Cookies!

Pemirsa semua, butter cookies yang biadap adalah butter cookies yang masih lembab-lembab berminyak, belum dibakar dan buat kita rasa nak makan walaupun belum azan maghrib. Begitulah logline gambarajah yang akan Kak Benny kongsikan. Betapa seorang lelaki berbaju T Nightwish begitu teruja membuat kukis mentega untuk dimakan oleh anaknya.

Haih, memang aku terasa kagum juga dengan tuan tabib. Aku yang tak berapa nak feminin ini pun tak kuasa nak duduk mengacu kuih. Dia boleh buat…! Please korang jangan rasa macam “ha, laki kau ajelah perfect 10, terbaik dari ladang.” Adore laki sendiri kot. Aku puji laki orang karang ada yang merentan…

Tuan Tabib Buat Semperit!

Selamat datang ke dapur tuan tabib…Dalam episod Suami Masak Apa Hari ini, dipersembahkan kuih semperit dengan penampilan khas Cef Judin. 14 tahun beraya, sekalipun kitorang tak pernah buat kuih raya. Hikmah PKP tahun ini, dah macam-macam juadah Hadi belajar buat. Tinggalkan sikit tau…nanti sehari sebelum Syawal ai akan merentas negeri ke hati yuuu…

#abbyhadi
#forevermeansforever
#meloveyoulongtime
#hadicancook
#haditakdefb
#judinjudika
#judinhensem
#myautisticson
#supermomyangcengeng

Cantik kejadian dia

Menu Buka Puasa

Hari ini berbuka puasa dengan mama. Seperti biasa,Kak Benny kau bergasak kat dapur. Saja masak awal sikit. Rasa penat lain macam hari ini. Panas pun ada…

So mama Siti ZainiahSulaiman request sambal udang petai dan NurashqKhairi nak padprik cendawan sotong. Aku tak kisah makan apa…dapat kopi ais pun aku dah syukur sangat.

Selamat berbuka puasa guys…
P/s: Kat Taman Melawati tu ada aje van jual petai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...