Bonus..

Kalau kakitangan kerajaan baru bunyi-bunyi tanya bonus, org cakap –

  • elleh, kerja x seberapa tp sibuk mintak bonus
  • sebab korang dapat bonuslah harga barang naik
  • membazir duit rakyat aje kasik bonus..

Kalau swasta dapat bonus berbulan-bulan semua tak kecoh pun..walaupun kecik hati gugur bulu kaki jaki aku mendengarnya.

Harga barang naik pun tak kisah..siap keluar macam-macam teori ekonomi lagi. Teori domino pun keluar jugak termasuklah teori kematian Maikel Jeksen.

Hakikatnya, nak dapat bonus sebulan gaji pun mcm mintak simpati anak yatim. Kena gegar gunung Pinatubo pun tak tentu dapat lagi…Bukannya apa, raya nak dekat. Belanja raya bertambah. Tapi aku tak salahkan kerajaan..Aku salahkan aku yang takde saving dan baik hati sangat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Bonus..”

  1. ko kena add, kitorg nak dpt bonus kena keje bagai nak mati dulu.. keuntungan baru dibahagi-bahagikan sebagai bonus! ada ke boss lain mcm tu?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *