Bingo Blitz dan Taufan Sandy

image

Bingo Blitz adalah antara permainan dalam Facebook yang masih aku usik selain Candy Crush. Sudah lama aku mengucap selamat babai kepada Mafia Wars,Farmville, Vampire Wars dan lain-lain lagi. Bingo Blitz sangat menarik sebab kebanyakan yang main dalam tu warga emas. Jadi mereka banyak bersembang diruangan chatting.

Kadang-kadang cerita keluarga seperti kematian suami atau anak, pejuang kanser, OKU dan kadang-kadang merepek juga pasal hal dunia lain. Apapun,mereka menceriakan kehidupan aku dan aku bahagia di alam itu.

Sehari-dua ini chatting semuanya pasal taufan Sandy. Aku agak pelik dalam keadaan ribut tiada letrik bagai ada yang masih gigih memangkah kad bingo. Ada juga yang risaukan ahli keluarga dan ada yang sedang menanti bantuan. Pemain lain dan aku juga hanya mampu mengucapkan sabar dan berharap semuanya selamat.

Yang buat aku lebih terharu, seorang nenek ini siap mesej seorang demi seorang rakan-rakannya (termasuk aku) untuk memastikan keselamatan kami. Dia cukup gembira bila mengetahui kebanyakan rakan-rakan mayanya selamat dan terhindar dari taufan Sandy.

Tadi aku habiskan masa agak lama diruangan chat. Pelapor seluruh US dan Canada mengemaskini laporan tentang taufan Sandy. Aku harap semua rakan-rakan yang lain selamat. Gambar-gambar post-Sandy di FB mereka buat aku sedih dan bersyukur Malaysia terhindar dari semua itu…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *