M. Nasir In da House : Part 2


Tenok tu….muka ada sinyum.
Adapun yang baik-baik sahaja antara manusia kerana hari-hari kita raikan cinta. Aku tak tahulah esok ada suara ke tidak sebab dah macam aku yang beriya berkonsert masa rakaman program tadi. Nantikan sahaja di TV2 ya, pemirsa. Konsepnya tadi amik gambar dari jauh dan kemudian semakin dekat sehingga semakin nyata. Pacik datanglah hari- hari ke Bukit Angkasa, maka hari-hari jugalah aku sanggup meredah masa untuk berjumpa (sebab kebetulan tiada mensorat yg berlarutan).
Ok, happylah Benny kejap.
Thank you Datuk M. Nasir dan abang Nan Saturnine. Puas hatilah sesi tadi bagi menggantikan konsert di Dewan Filharmonik Petronas yang ditunda tahun lepas angkara Corona.

 

Sharinneza Ab Bakar dan Ayyue Wahid, terima kasih sangat-sangat tau atas semuanya tadi dari sesi luahan perasaan, membawa menunggu manusia make up dan menjadi juru foto handalan. Ingat heshtek ini…

#melekatdidepankacatv

Happy Anniversary, My Love!

Gambar ini kami ambil pada tahun 2007. Lama tersimpan dalam bilik komputer. Ezzudin Dzulfikar menyelongkar dan terkeluar gambar ni tadi. Tapi dia bad mood sebab apa entah, dia campak gambar ni keluar tingkap. Dah la tingkap tu jenis memang manusia tak boleh keluar dan masuk. Aku memang dah marah dia beriya-iya tadi.
Nasib la bijak sebab dari kecik makan Examo. Aku cabut batang penyapu dan lilit masking tape bawah penyapu tu. Tangan yang tercalar kena kaca aku tahankan aje sebab aku nak cuba dapatkan balik kad ini. Selepas beberapa kali cubaan, akhirnya berjaya.
Ezzudin masih menangis. Sambil nangis, sambil nyanyi
“Mak saya selalu marah setiap hari
Hari-hari bebel saya entah kenapa”
Tapi aku memang marah betul.
Terus aku turun tunjuk Hadi kad ni. Aku bantai nangis bila dia peluk aku, minta aku sabar. Serba tak kena hari ni… Siang tadi Hadi nak belanja aku bubble tea The Alley, tapi kedai tu entah jenis mazhab apa bukak pukul 1230 tengah hari. Nak tapau Wong Solo, kami dah berjanji dengan electrician utk pasang kipas pukul 2:00 petang. Sudahnya hanya sempat tapau nugget di McD. Dapatlah aku 2 dari 9…Yg lain memang Judin dh bagi sign dia nak makan. Ok, la..aku tapau Spagetti sementara kami mendobi.
Eskandar Dzulkarnain pulak beriya-iya makan padahal td dah dapat cheese burger. Sementara tu, Hadi carilah sepotong kek untuk celebrate la konon. Satu suap aje dapat..habis dak Judin makan sorang.
Minggu ni terasa sekejap sangat. Serba-serbi terkejar-kejar. Takpelah…we try again next week.
First time aku terlupa tarikh ini. Mujurlah memory di FB sempat aku buka subuh tadi. Langsung tak sempat nak plan apa-apa yang istimewa…
Happy Anniversary Hadi…
Sudah 21 tahun kita bersama dan November ini kita akan sambut ulang tahun perkahwinan ke-15. Macam-macam benda kita lalu dan berkesudahan kita masih lagi berdua. Saya selalu doa supaya hati kita kuat walaupun tidak duduk bersama macam keluarga yang lain. Sabar dulu, please. Yakin sahaja tuhan berikan rezeki yang melimpah untuk kita dari semua sudut.
Me love you long time…???
#1437
p/s: Ish debab betul…????

Bersyukur…

Pagi ini Kak Benny nak mulakan pagi dengan menyeru pemirsa untuk bersyukur…
Bersyukurlah atas kelebihan kita masih bangun pagi dan bernafas
Bersyukurlah atas kelebihan nikmat rezeki sarapan pagi tadi
Bersyukurlah dengan kelebihan trafik yang menguji sebab itu petanda baik ekonomi
Kalau tak tahu sangat nak bersyukur kat point yang mana, bersyukurlah atas kelebihan diri sendiri walaupun yang lebih tu berupa kelebihan berat badan…

Hi, Awak!

When a wife keeps her head on husband’s chest and slowly asks…

_*”Dear do you have any woman in your life other than me”?*_



Remember,
the answer is
not important at this time



Important is
_*The heartbeats…*_

Keep your heart beats in control…

Sayangi suami anda.
Jangan tanya soalan mengarut.
Kalau ada bukti tu nasib la

Dah Tak Pakai Susuk Ke?

Dalam radius aku, rata-rata wanita dan lelakinya muka glowing. Terpancar sinar yang selama ini kusam bersembunyi gara-gara bird nest. Serumkah atau minyakkah, Kak Benny kau tak pasti.
“Kak Benny tak mau pakai bird nest?”
Ish, bani melayu…apa kau dah tak percaya susuk?
#timexamo
#kakbennybukanmakhluktwilight

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...