Ada Apa Dengan Unit Trust?

Ish, aku nie skeptikal amat dengan pelaburan-pelaburan nie…Insurans pun macam tu jugak. Tu sebab kalau ada orang mengintroduce benda-benda nie kat aku dengan lancar aku akan bagitau aku tak minat..

Tapi tahun lalu berbeza…Aku ke Miri bercuti dengan Hadi. Kami tinggal di rumah kawan baik aku dari zaman sekolah menengah, Adaha. Tak tahu pulak aku yang member sorang tu agent Public Mutual..

Grong..greng..pok….pek…pok..pek…apa yang terdaya, member pun mencadangkan aku turut melabur.

Ok, aku ikut sebab dia sahabat baik aku yang jadi tukang reccommend. Dengan jualan goreng pisang dan getah, aku pun masukkan apa yang ada.

****

Tup..tup.. tadi selepas 8 bulan berlalu
MAKCIK KAYO!!!!!

OKlah untuk menjadikan aku penabung tegar..rezeki Mama dan adik-adik…Syukur 🙂
Tapi aku masih berhutang dengan laki sendiri…nantilah saya selesaikan ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Replies to “Ada Apa Dengan Unit Trust?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *