Saya Telah Di Tanda!

Kredit Foto : bp1.blogger.com/…/s400/Ive+been+tagged.jpg

Atas permintaan DJ fofular Suria.fm merangkap sahabat baik selamanya, Zaff, maka aku bersetuju untuk meneruskan kelangsungan tagged/mengetagged ini..


The rules: Link to your tagger and post these rules on your blog. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird. Tag at least 3 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.


1. Saya adalah penggemar warna oren…dalam almari memang melambak baju kaler oren. Ia tiada kena mengena dengan Zahid AF2 dan saya benci dikaitkan soal warna ini dengan beliau…

2. Saya takut dan sangat gayat apabila berada ditempat tinggi!! Kerana itu saya tidak akan main permainan di Theme Park Genting, berada di tinggat 3 ke atas KLCC sambil memandang bawah, flying fox, saya tak mungkin naik Eye On Melaka apatah lagi Eye On Malaysia etc. Tapi teringin pulak nak makan kat Restoran Berputar Menara KL…Boleh?

3. Saya peminat fanatik M.Nasir…janganlah kalian berani mengutuk beliau di depan saya kerana saya tidak gemar mendengarnya dan saya akan mempertahankan beliau sesungguhnya…

4. Saya manusia berjiwa halus, emosional dan panas baran. Bagi mengelakkan saya melakukan rusuhan ataupun terjadinya peristiwa di Columbine High School satu masa dulu, saya akan menulis, karoke terjerit-jerit sampai suara hilang, mengadu pada mama sambil menangis-nangis dan sambung nangis sebelum tidur. Paling kronik, saya menangis masa tidur…!

5. Salah satu cita-cita zaman sekolah yang belum tercapai selain menjadi penyanyi ialah menjadi DJ! Saya bercita-cita menjadi wartawan dan penerbit rancangan dan saya telah berjaya melaluinya. Saya hampir menjadi artis rakaman tetapi kerana ‘circumstances’ ia tergendala..(masih belum terlewat..)

6. Saya rasa, huruf B membawa banyak makna dalam hidup. Selain nama saya BAINI, saya mendokong BIJAKnya saya, BAIK hati, BRILLIANT, BESTARI etc. dan makna negatif lain seperti BARAN, BENGKENG. Yang terlepas mencarut juga binatang dari huruf B he..he..he..
Saya pernah ke luar negara iaitu di Beijing, Bali dan Brunei – Belait dan Bandar Seri Begawan. Antara percaya atau tidak, saya teringin ke Bangkok, Beunos Aires-Argentina, Barbados dan Baghdad….Baghdad??
6. Saya tak reti berenang hu..hu..

7. Oh, dalam keadaan fizikal saya yang rock dan hip-hop, saya sebenarnya penggemar lagu klasik Melayu lama dan kerana itu Klasik Nasional adalah siaran radio yang akan menemani bila saya masak, tidur dan mengemas rumah..

Untuk meneruskan kelangsungan tagging ini, saya memilih :-

Justifikasi pemilihan : blogger yang rajin menulis..Mungkin ada sesuatu yang dapat dipelajari dari catatan mereka. Tiada desakan untuk kalian..sekadar memeriahkan arena blogging!

Salam dan Selamat Menulis..

Haaaaaaaa……rapan Setinggi Gunung!

Some days, it’s just better to set your expectations low. Today is on of those days..

Kredit Foto : http://www.geocities.com/cualumn95/SeriesFour/DISAPPOINTMENT.jpg

Aku mudah sangat percaya orang. Nak-nak orang tu memang aku kenal. Dan aku selalu beranggapan ‘people don’t make mistakes’..Aku saja yang buat silap walaupun orang lain bukan maksum.

Hal kepercayaan dan kewangan, aku particular..Tapi apa yang jadi buat aku rasa manusia sayang duit daripada lebih daripada sayang manusia. Sayangnya, aku berharap ketelusan yang dipamer dibalas dengan balasan sewajarnya. Tapi yang aku dapat selepas itu hanyalah geram, sakit hati dan caci-maki dalam hati yang berterusan..
Takpe..aku nampak Tuhan bayar cash atas perbuatan dia!

SPM Khas Raya

Jumaat, 3 Syawal 1429H bersamaan 3 Oktober 2008 memang Syawal yang pelbagai. Hari umat Islam berhari raya, aku antara kakitangan kerajaan yang bukan dari unit beruniform harus melaksanakan tanggungjawab sebagai penerbit rancangan.

Sayu memang sayu…kasihan saudara-mara dan kawan-kawan yang tertanya kenapakah Abbybaini begitu sukar melapangkan masa seminggu Syawal yang pertama..

Raya kedua, merangkap sehari sebelum siaran aku dan AP-AP yang tersayang masih berada di pejabat. Segala yang perlu diselesaikan kami uruskan satu-persatu. Dengan perut yang lapar nasi sebab muak dengan juadah raya, aku bersejukan dipejabat mencari lirik lagu raya yang bakal dinyanyikan oleh artis-artis undangan.

Ija, aku dan Eina..AP yang setia dan manja..

Aku dan Faezawati..Kesayangan semua artis kerana menguruskan perkara Nombor 6 🙂

My best friend…Shuhaimi Mohamed

Aku nerveous giler……Siaran hari Khamis pada aku sungguh membuatkan aku risau dengan pengalaman pertama mengendalikan SPM Raya ini. Mujur pengacara yang aku pilih benar-benar aku yakini kemampuan mereka. Actually semua pengacara ok..cuma aku saja risaukan banyak perkara.
Sewaktu mula bersiaran, aku memang rasa tak puas hati. Audio punyalah suwey, TP pun macam takde perasaan dan panggilan mengarah aku memasang sesuatu yang tak indah.Bukannya aku nak ingkar, tapi berilah at least 10 minit lepas bersiaran, bila dah tenang-tenang tu suruhlah pasang apapun. Yang buat aku agak clumsy, studio tu aku tak biasa bersiaran – apatah lagi dengan susur atur yang aku langsung tak familiar. Apapun…salah aku aku admit jualah…

Aku dan Royce…Aku memang suka gile lagu 2X Cinta..

Juril (Duta) dan aku…

Rozita Rohaizad dan aku..memang sebijik Seniwati Mariani masa muda

Setelah itu, semuanya ok..Aku tak kata aku puas hati sepenuhnya. Tapi aku rasa antara 3 hari, aku lebih baik rasanya. Apapun, terima kasih kepada Ija, Ina, Kak Dewi, Kak Kinah, Bee Ling, Faezawati, Shuhaimi, Kak Zamzarina, Iesya, Hisham Salleh dan barisan artis yang terlibat seperti Eileen, Sahri AF1, Rozita Rohaizad, Kumpulan Flava, Juril (Duta), Oney (May), Royce Sa’ayan, Amelia AF3, Ibnor Riza dan para penaja yang terlibat.

Ibnor Riza dan aku…kami memang adik/abang masa ini..

Aku dan Amylea AF3..Ini kali kedua dia muncul dalam siaran aku

Sahri AF1 dan aku..Banyak kali hint peluang dan akhirnya aku jumpa peluang dan ruang yang sesuai utk beliau..

Eileen dan aku..sungguh kiut amoi ini..
Sayangnya aku tak sempat merakam gambar sepanjang bersiaran. Jangan kata ambil gambar, makan pun aku tak sempat apatah lagi lari ke tandas. Selepas habis bersiaran barulah aku berpeluang bergambar…

Antara yang terlibat..tqs a lotzzzzzzzzzz..

Dan sesungguhnya – aku tidak serik….

Selamat Hari Raya…

1 Syawal datang lagi…
Aku kirim SMS kemaafan untuk semua yang ada dalam phone book. Yang tak ade pun aku kirim, tapi sedikit lewat.
Maklum, handphone China yang dibeli masih belum pandai aku gunakan..Dan banyak nombor perlu aku install semula.

Aku beraya di Melaka..Memang seronok dan suasana rayanya pertama kali aku rasa. Raya pertama di sini membuat aku lupa pada KL walaupun 2 kali aku telefon mama..Rindu punya pasal.

Tapi kepala otak tetap tak tenang. Aku risaukan siaran Jumaat ini. Harap-harap semuanya OK. Internet di sini sangat menguji kesabaran dan sekali lagi aku ingin memaki servis Maxis.

Untuk semua, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin. Apa juga yang membuatkan anda terasa, terluka dan kecewa, saya mohon dilupuskan kesalahan yang ada. Saya pohon maaf keikhlasnya…

Kalau aku boleh merendahkan diri memberi dan memohon maaf, mengapa tidak anda?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...