Tak Sihat..

Sejak balik dari rakaman Bicara Siswa, aku demam teruk. Tak tahu, adakah sebab cuaca ataupun demam urat kerana berurut. Aku tak ada idea nak tulis apa pasal pengalaman aku di USM, Penang. Cukuplah sekadar aku berpuas hati dapat berkerja luar dari KL.

Mujur set designer yang dihormati ada membuat sedikit catatan rakaman itu. Bole klik di sini untuk bacaan lanjut.

*Cough…cough…cough…

Take A Bow…

Dalam perjalanan ke satu lokasi yang aku tak ingat, Fly.FM menghiburkan kami dengan lagu nyanyian Rihanna, Take A Bow. Dan mulut aku terkumat-kamit menyanyi bait-bait lagu yang enak didengar.
But you put on quite a show
Really had me going
Now it’s time to go
Curtain’s finally closing
That was quite a show
Very entertaining
But it’s over now (but it’s over now)
Go on and take a bow
Dan satu suara mencelah…
‘Ya…sebab itulah i dapat award Pengarah Terbaik dan teater terbaik Malam Adiwarna…’
Yes, it’s all about you!Dan aku memandang cermin luar dengan rasa chemburu..

Hmmm…Tolong Tuhan!

Otak aku menerawang memikirkannya dari semua angle..

Kata orang, jangan fikirkan sangat, takut impian tak seindah kenyataan. Kata aku, tak rugi berfikir..bukannya kena bayar sementelah dalam bilik termenung pun boleh berfikir.

Aku diminta untuk jangan fikirkan sangat hal itu…biarkan…dan diamkan aje sampailah soheh terjadi seperti yang diinginkan. Pantas aku memikirkan perkara lain yang less pressure tapi aku terfikir pulak benda lain yang cuba untuk tidak aku fikirkan…?!

Melihatkan ramalan Nostradamus, seolah-olahnya hampir menjadi nyata..Tengoklah…mungkin belum tersurat walaupun aku mengharapkannya bagai nak gile!
Penat berfikir rupanya…

Antara 2 Makhluk…

Aku nak cari DVD Critters dan meminta seseorang utk download dari internet sebab kat pasar haram aku tak pernah jumpa DVD ini.

Aku : U bole download cerita Critters utk i tak? Critters 1-3?

Dia : Oh, Critters yang comel tapi bila kena air jadi jahat dan hodoh tu ke?

Aku : Tak..Critters ni hodoh dan makan daging. Bila berkumpul dia bole jadi besar la..la..la..

Dia : ???

Jadi, inilah rupa bentuk Critters yang hamba maksudkan…

Gremlins pula citer mengada-ngada konon chomel tapi sedikit keji yang aku tak gemar. Tapi DVD u aku beli untuk kakak tengok bila dia datang umah aku nanti..

Gremlins masa chomel dan macam siye…

Kelab Lumba Kuda..

Lori Ke-3 yang aku selisih tengah lebuhraya
Minggu lepas aku ke utara tanahair untuk menguruskan hal pusaka. Melalui lebuhraya PLUS, kenderaan berat ini sentiasa berada di jalanraya. Kalau sebijik dua tak apalah juga..Rasanya lebih 4 bijik kenderaan sebegini aku temui..
Yang aku ingat kenderaan Kelab Lumba Kuda Selangor dan Kelab Lumba Kuda Pulau Pinang. Bergerak mematuhi had laju dan konsisten..
Tapi aku tak pernah jumpa kenderaan Kelab Sabung Ayam, Kelab Laga Lembu atau Kelab Laga Ikan..Agaknya tak standard kot..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...