Kerja Sampai Mati? – Sisi Lain Budaya Kerja Jepun

Hari Ahad nan indah tatkala kebanyakan umat berpeluang bergolek-golek lama di atas katil, aku harus ke kelas. Pukul 8.55 pagi semua peserta berkumpul di lobi Hotel Monterey Kobe dan seperti biasa bersemut-semutlah kami ke Sannomiya Eki, diberikan tiket dengan sopan dan sabar oleh omak Katayama san menuju ke Iwaya Eki dan kemudian berpeluh-peluh semput badak Jumanji berjalan ke JICA Kansai.

Memang sudah tahu hari ini kami akan berhadapan dengan Nakaya sensei. Belum mula kelas bibit-bibit stress mula menjelma. Kami dikehendaki duduk dalam kumpulan dengan pernyataan masalah yang sama (Ebi, AJ in the house, Aifa dan Radin). Arahan dia – setiap orang senaraikan pengalaman masing-masing secara individu berdasarkan semua kelas dan field trip yang telah kami lalui 3 minggu yang lepas. Kemudian, berdasarkan pengalaman itu, yang manakah bersesuai dengan pernyataan masalah kumpulan untuk diamalkan. Bincangkan dalam kumpulan. 

Biasalah kami dengan kertas tampal dan kertas mahjong. Penuh….selepas ditampal dan dikumpul kami mula berbincang findings masing-masing dan aku diminta membentangkan hasil perbincangan tadi. Aku pun sudah 2 minggu tak bentang apa-apa, so aku setuju ajelah. Mereka minta aku bentang awal, tapi aku sengaja tak mahu bentang dulu. Perasaan macam tak best

Kumpulan Top Management bentang dahulu. Yusli sebagai wakil membentangkan mengikut 3 pecahan sektor seperti yang diarahkan dan kemudian baharulah kaitkan dengan tajuk masalah kumpulan. Tahu sahaja Nakaya sensei, dia celah itu-ini apa kena mengena benda ini dengan masalah kumpulan dan lain-lain. Aik, tadi cakap senarai semua findings – apa juga, there is no wrong or right tiba-tiba member tu kena tikam katana bertubi-tubi. Huh, memang tidaklah aku bentang lepas dia.

Kumpulan seterusnya memang konfiden level dewa. Leza bentangkan tak sampai 2 minit. Entah apa masalah diorang, teamwork kalau tak silap. Siap cakap ‘SYMP’ dan kami menyahut ramai-ramai ‘saya yang menurut perintah’. Yang Jepun semua dah sengih tak faham dan Sekino san dengan penuh comel ‘please translate it for meeee’.

Kemudian Tan mewakili kumpulan Stress Management mengambil giliran sebelum Fatta menghulurkan talian hayat. Mereka tak faham kenapa kita cakap sistem pendidikan negara kita antara penyumbang tekanan, baik untuk pelajar dan guru juga. Tapi selepas aku bertungku tangga di bumi Jepun ini aku rasa ada logiknya anak-anak kita dihayak sebegitu dari kecil. Cuma pelaksanaan boleh dibaiki. Ini memerlukan catatan lain.

Kemudian kumpulan Syaq. Apa masalah dia aku tak ingat sebab aku sibuk memikirkan apa aku nak cakap lepas ni.

Kemudian giliran kumpulan aku.  Aku bentang ringkas aje. Kaitkan dengan kelas Nakaya sensei pasal etika dan Imamura san tentang kalau ada masalah, fikir macam mana ia boleh selesai dan buat balik sampai berjaya. Berdasarkan video yang dirakam semasa pembentangan aku itu, Nakaya sensei seakan bersetuju. Selesai…

Kelas kemudian diteruskan dengan action plan individu dan kumpulan. Disebabkan yang individu itu setakat bentang 1 minit, semua sibukkan perbincangan kumpulan. Tak banyak pun, dalam 4 slides aje pun.

Dalam banyak-banyak budaya kerja Jepun yang boleh dicontohi, mereka ada juga sisi lain yang tidak sesuai untuk kita ambil apatah lagi amalkan secara membabi buta. Sebenarnya, mereka tiada pilihan. Kalau tidak, sama aje diorang dengan kita yang tidak mahu kudrat diperah macam ramas kelapa. Menurut Kunihiko Tanaka dari Kura Corporation, kebanyakan middle-management executives mempunyai kesetiaan yang kuat pada syarikat dan sanggup berkerja walaupun dengan separuh gaji. Macam aku kata, mereka ini tiada pilihan. Kalau syarikat tu bungkus, dengan dia-dia sekali haup sama. Susah untuk mendapatkan kerja lain kerana dianggap tiada kesetiaan, teamwork kurang dan kemungkinan bermasalah.

Shigenobu Nagamori, President & CEO dari Nidec Corporation berucap semasa majlis penutupan akaun pada tahun 2008, 

If you want to have holiday, you can quit. Our company can grow with increased salary because all employees give up holidays to work.

Masa ini kening akak dah bercantum rasanya…Ada salah satu prinsip yang dinamakan Watami Principles. Katanya ‘kerjalah 24 jam sampai anda mati’. 

Dalam hati aku sangat simpati sebenarnya dengan mereka ini. Mereka ada yang beragama tapi setakat ada ajalah. Hatta ajaran Buddha yang ada pun mereka tak pasti apakah itu ajaran yang sebenar. Sambutan keagamaan macam festival. Isnin-Jumaat lelaki kerja sampai 10.00 malam atau lebih manakala isteri duduk rumah jaga anak. Sabtu dan Ahad adalah hari bersama keluarga, itu untuk lelaki yang takde hobi. Kalau gila memancing, main golf atau lain-lain jawabnya Ahad baharu bersama-sama ahli keluarga. Kerana itu generasi muda Jepun kini khususnya wanita tidak mahu atau lambat kahwin. Jepun kini penuh warga tua aje…Birth rate rendah. Pencen umur 60 tahun tapi duit pencen mula dapat umur 65 tahun! Mohon bersyukur orang Malaysia…!

‘I believe that a shop manager who eats within 12 hours is inferior. If you take care of your customers properly, there is no way you can eat’, Miki Watanabe, bekas CEO Watami Group. Mereka menganggap pelanggan itu seperti tuhan. Baharulah aku sedar pengalaman makan di Marugame Udon dari pintu masuk, membawa ke amik udon, cashier sampailah aku hantar tray balik lepas makan semuanya penuh dengan greetings pelbagai nada! Mereka hargai aku memilih makan di situ, mereka gembira dengan pilihan makanan yang aku buat, mereka bersyukur aku setuju makan dan bayar, mereka berterima kasih aku pulangkan tray ke sudut yang disediakan dan sebelun bayang aku keluar dari kedai mereka sudah berterima kasih atas kunjungan aku itu. Mungkin mereka percaya dengan cara itu kesetiaan pelanggan dapat diraih. Memang  saka kuatlah sebab aku sudah 4 hari berturut-turut mengulang makan  disitu 🙂

Jepun memang terkenal dengan kerja lebih masa. Tengok ajelah drama Jepun hatta Doraemon sekalipun. Kita boleh nampak budaya ini. Ramai anak-anak muda yang tertekan dan mengambil jalan singkat – bunuh diri. Kesihatan mental mereka juga membimbangkan. Itu sebab aku bagitahu Nakaya sensei, perkara macam ini boleh dikurangkan kalau pengurus tahu markah ujian kesihatan staff masing-masing. Paling tidak langkah awal boleh diambil kot nak bagi kaunseling ke, suruh dia cuti ke atau hantar ke pakar.

Sesi ini memang hangat. Tapi aku pegang satu perkara – baik ambil, buruk jadikan sempadan. Seperti Sekino san cakap, ada yang kita boleh belajar dari dia, ada yang dia boleh ambil dari kita. Bila puji jangan melambung sangat, bila kutuk jangan memijak sangat.

Kelas kemudiannya bersurai awal. Seperti biasa, setiap kali kelas Nakaya sensei aku pasti reward diri dengan makan garlic naan. Penat sangat rasanya bergasak dengan dia. Jadi aku, Yasmin  dan Aifa berjanji untuk  makan  bersama. Oh, bukan aku aje berperasaan begitu. Ada satu lagi kumpulan iaitu Radin, Kak Dilla, Ain dan Nina pun sama. Punyalah lahap…lapar sangat katanya.

Ada satu lagi  kelas dengan  Nakaya sensei minggu ini. Ohai, naan…rasanya bakal mengulang lagi untuk kali terakhir… 🙂

p/s: kali terakhir ni dh berapa kali cakap, pastu datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Published by

akusangpenerbit

I’m a TV producer and full-time dreamer..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *